ELAZIĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Geleceğim Mesleğim Projesi Tecrübe Paylaşımı Toplantısında Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin ÖZDEBİR Konuğumuz Oldu.

Geleceğim Mesleğim Projesi Tecrübe Paylaşımı Toplantısında Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin ÖZDEBİR Konuğumuz Oldu.

Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Geleceğim Mesleğim" Projesi kapsamında tecrübe paylaşımı programına katılmak üzere ilimize gelen Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir meslek lisesi öğrencileri ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Vekili Uhud Emre Koyuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, eğitim yöneticileri, sektör temsilcileri ve meslek lisesi öğrencileri katıldılar.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu programda yaptığı konuşmada Fırat Kalkınma Ajansı olarak 2019- 2020 yılı için odak noktalarının mesleki ve teknik liseleri olduğunu ifade ederek, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz için yapılan ve yapılacak olan tüm mesleki planlamalarda bizler öğrencilerimizin ve eğitimcilerimizin yanında olacağız dedi.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK konuşmasında;

Odağına İnsanı Alan Eğitim Sistemi

"Eğitimin ana ögesi ve baş öznesi insandır. Bu nedenle insan, 2023 Eğitim Vizyonunun odak noktasındadır. Eğitimde başarının yegâne ölçüsü ders notları, sınav sonuçları, zekâ testleri ve mezuniyet sonrası edinilen mesleklerin maaşlarından ibaret olamaz.

Okullarımız Arasındaki Alt Yapı ve İnsan Kaynağı Farkını Bitireceğiz

Eğitimin temel amaçları içerisinde, öğrencilerin ilgi alanlarının ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması ve öğrencilerin meslekleri tanıyarak, seçeceği mesleğe uygun okul ve kurumlara yöneltilmesi gerekliliği vurgulanmaktadır. Dolayısıyla, öğrencilerin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir mesleğe veya bir üst öğretim kurumuna yöneltilmesi, eğitim sisteminin olmazsa olmazlarındandır.

Okullarımız arasındaki başarı farkını, altyapı ve insan kaynağı farkını ne kadar aza düşürür veya eşitlersek mesleki ve teknik eğitimin tercih edilebilirliği de o derecede artacaktır.

Bizler Mesleki ve Teknik Eğitimin gelişmesinde Yaşayarak Öğrenme Modelinin önemli bir rol oynayacağına da inanıyoruz. Yaşayarak öğrenmek, deneyime ve keşfetmeye dayalı, hayatın tüm olanaklarıyla iç içe olmayı öngören bir öğrenme sistemidir.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim ile ilgili olarak Bakanlığımızca 7 Ana Hedef belirlenmiştir.

Bu hedeflerin en önemlileri Mesleki ve Teknik Eğitime Atfedilen Değerin Arttırılmasının Sağlanması ve Yerli ve Milli Savunma Sanayinin ihtiyaç Duyduğu Nitelikli İnsan Gücünü Yetiştirmektir.

            Türkiye'nin kendi bağımsız politikalarını oluşturması, savunma sanayinde kendi kendine yetebilecek bir konuma gelerek, uygulanacak yerli ve milli politikalarla dışa bağımlılığını giderek asgariye indirmesinin olumlu sonuçlarını hep birlikte izliyoruz.

Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında Elazığ Her Geçen Yıl Biraz Daha Büyüyor

Sosyal ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmeyi amaçlayan mesleki ve teknik eğitimde ilimizde bu öğretim yılında Elazığ'da 31 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile 2 Mesleki Eğitim Merkezimizde 33 alan ve 76 Dalda toplam 9.093 öğrenci eğitim ve öğretim görmekte, bu okullarımızda 1.150 öğretmen görev yapmaktadır.

Tecrübe Paylaşımı bölümünde öğrencilere hitap eden Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir;

Ne bildiğiniz değil, bildiğinizi nasıl kullandığınız önemlidir.

Günümüzde bilgiye ulaşmanın kolaylaşmış iletişim teknolojilerinin hızlı gelişimi sonucunda isteyen herkes istediği her türlü bilgiye rahatça ulaşabilir olmuştur. Bu nedenle günümüz dünyasında artık bilgiye ulaşmak değil, ulaştığın bilgiyi kullanıp kullanamadığın önemlidir.

Diploma iş görüşmeleri için sadece referanstır. Önemli olan edindiğiniz yetenekleri pazarlayabilmektir.

21. yüzyılda okuma oranının en yüksek seviyelere ulaştığını hepimiz biliyoruz. Piyasada artık milyonlarca diplomalı iş arayan gencimiz var. Meslek Lisesi öğrencilerimizin unutmaması gereken şey, diploma sahibi olmanın iş bulmak için yeterli olmadığının bilincinde olmalarıdır. Diploma size iş görüşmeleri yapabilmeniz için sadece imkan sunar. İşi alabilmeniz için ne kadar yeterli olduğunuzu ispatlamanız gerekir.

Meslek Lisesi öğrencileri bilgi hamalı değil, bilgiyi yönetebilen öğrencilerdir.

Meslek Lisesinde okuyan öğrencilerimiz okullarında edindikleri bilgiyi uygulamalı olarak da kullandıkları için sahip oldukları bilgiyi yönetebilmeyi de öğrenerek diğer lise öğrencilerine göre daha avantajlı bir konuma sahip olurlar.

Becerinin Dili Olmaz, Beceri Dünyanın her ülkesinde aynı dili kullanır.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini tercih ederek burada eğitim gören öğrencilerimizin hayata 1-0 önde başladıklarını ifade etmek istiyorum. Bu öğrencilerimiz kolunda birer altın bileziği olan, mesleki bilgisi olan ve bu bilgiyi kullanabilen öğrencilerimizdir. Almanya, İtalya, Çin, Japonya veya Rusya nerede olursanız olun eğer bir mesleğiniz bir beceriniz varsa başka hiçbir şeye ihtiyacınız olmaz. Çünkü yetişmiş kalifiye insan günü tüm kapıların açılmasının tek anahtarıdır.

Geleceğim Mesleğim Projesi Tecrübe Paylaşımı Programı Ankara Sanaii Odası Başkanı Nurettin ÖZDEBİR ve öğrencilerimizin yaptıkları interaktif görüşme ve soru cevap bölümü ile son buldu.

15-01-202015-01-202015-01-202015-01-202015-01-202015-01-202015-01-202015-01-2020

Cumhuriyet Mahallesi Lokman Hekim Sok. ELAZIĞ - 0 424 23850 24..25 ..26.. 27..28 ve 0 424 23379 97..98

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.