ELAZIĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıklarımızı Basın Toplantısı ile Kamuoyuna Duyurduk

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıklarımızı Basın Toplantısı ile Kamuoyuna Duyurduk

Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK bugün basın mensupları ile bir araya gelerek 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesinde, müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Temel Eğitim Şube Müdürü Ferhat EMRE ve Koordinatör Maarif Müfettişi Selçuk TANRIVERDİ'ninde hazır bulunduğu toplantıda yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını, okul ve öğretmenlerimizin öğrencileri dört gözle beklediklerini ifade eden müdür GÜRTÜRK açıklamasında;

"2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı; 412 okul, 8.524 öğretmen, 4.552 derslik ve 112.061 örgün öğrenci, 15.000 açık öğretim olmak üzere toplam 127.061 Öğrenci ile 9 Eylül 2019 Pazartesi başlayacaktır.

ü 1. Dönem 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek.

ü 2. Dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Haziran 2020 Cuma günü sona erecek.

Ara Tatiller;

ü 1. Dönem ara tatili 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında;

ü 2. Dönem ara tatili 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. (1'er Hafta)

Okul öncesi, ilkokul 1'inci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri ile ortaöğretim kurumlarında hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencilerin; eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.

Eğitimde Yapılan Yeni Düzenlemeler:

Geçmiş yıllarda İlkokulların 1'inci sınıfına kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılıyor iken Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde 10 Temmuz 2019'da yapılan değişiklik ile eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını doldurun öğrencilerin kayıtları yapılacaktır.

Ayrıca; daha önce en az 10 dakika olarak belirlenen teneffüs süresi, normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika olarak değiştirildi. İkili eğitim yapılan okullarda ise teneffüs süresi en az 10 dakika olmaya devam edecektir. Yönetmelikte yapılan bir başka değişikliğe göre, öğretmenler kurulu kararıyla blok ders yapılması uygulaması kaldırıldı.

Tam Gün Eğitim Çalışmaları:

İlimiz geneli Tam Gün Eğitme Geçiş çalışmaları kapsamında ilk olarak geçen yıl Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılan binada 1 ilkokul ve 1 ortaokul olmak üzere 2 yeni okul açılmış, yine bu binamıza TOBB İlkokulu bünyesinde eğitim veren Şehit Hüseyin Göral İmam Hatip Ortaokulu da taşınmıştır.

 Bu yıl öğrencilerimizin hizmetine sunduğumuz bu okullarımızın yanı sıra yapımına 2017 yılında başlayan;

 8 derslikli Cumhuriyet Mahallesi Anaokulu

 24 derslikli Karakoçan Cengiz Topel İlkokulu

24 Derslikli Kovancılar Atatürk İlkokulu

 32 Derslikli 60.Yıl İlkokulu

 24 Derslikli Cemal Gürsel İlkokulu

 32 Derslikli Cumhuriyet Mahallesi Ortaokulu (RAM Bahçesi)

 24 Derslikli Murat İlkokulu Ek Binası

 24 Derslikli Yücel İlkokulu Ek Binası ve

 Arif Nihat Asya Ortaokulu ek 12 derslik yapımları devam etmektedir. Yapımı devam eden Bu binalarımızın hizmete girmesiyle birlikte ilimiz geneli tam gün eğitime geçiş oranı % 90'ın üzerine çıkacaktır.

 Sarıcan İlkokulu 2 Ek Dersliğin yapımı ve Mehmet Vehbi Bilgin İlkokulunu yapımı tamamlanmış ve eğitim öğretime başlamıştır.

Odağına İnsanı Alan Yeni Bir Eğitim Anlayışı:

Eğitim sistemleri, içinden çıktığı medeniyetler kadar, evrensel insanlık değerleriyle de harmanlanırlar. Bugün dünyada iyi eğitim performansı gösteren tüm ülkeler, elde ettikleri başarıları geçmişten geleceğe köprüler kurarak, merkezine insanı alan kavramsal çerçeveler ve felsefi yaklaşımlarla yakalamışlardır.

Son yıllarda "21. yüzyıl becerileri" diye adlandırılan ve bugün olmazsa olmaz küresel bir norm olarak görülen eğitim yaklaşımı; yenilikçilik, iletişim, takım çalışması, eleştirel düşünce gibi "yumuşak becerilerin kazanılması" adı altında, insanın maddi dünyada başarabildikleri ışığında, gelişimi ve olgunlaşması anlayışını dayatmaktadır.

Eğitimin merkezinde "insan" yer alır. Bu bakımdan eğitimden önce "insan"ı konuşmaya ihtiyaç vardır.

Yetiştirmek istediğimiz insan profilini ortaya koymadan ve Türkiye'nin eğitimde ihtiyacı olan paradigmayı belirlemeden, ruhu, istikameti, gaye ve felsefesi olan bir evrensel pedagoji yaratmamız güçtür. Bu bakımdan insan, 2023 Eğitim Vizyonu'nun odak noktasıdır.

Medeniyetimizin kutsallık atfettiği insan düşünen, sosyal bir canlı sınırlarına hapsedilmekten azat edilmeli; kendi olağan fıtratıyla kabul görmelidir. 2023 Eğitim Vizyonu, insanı maddi manevi tüm varlık unsurlarıyla bir bütün olarak gören bakışı temsil etmektedir.

Çocuklarımıza Fırsat Eşitliği Sağlamalıyız:

İlk emri "Oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak çocuklarımızı modern dünyanın ihtiyaçlarına ve kabiliyetlerine göre eğitmek zorundayız.

Tüm çocuklarımızın eşit şartlarda eğitim imkanlarından faydalanabilmesi için Okullarımız arasındaki başarı farkını, altyapı ve insan kaynağı farkını en aza indirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu amaçla şehrimizin dezavantajlı bölge ve mahallelerinde bulunan okullarımıza yönelik olarak başlattığımız çalışmalar sonucuna bir çok okulumuza Z-Kütüphane, oyun odaları ve tasarım-beceri atölyeleri kazandırdık. Bu yıl yine hem hayırseverler eliyle hem de devletimizin katkısı ile bir çok okulumuza Z-Kütüphane ve tasarım beceri atölyeleri açmaya devam edeceğiz.

Başarı Birlikte Hareket Etmekle Mümkün Olur:

Değerli Basın Mensupları;

Odağına insanı alan yeni eğitim sistemimizde başarı ancak birlikte çalışmakla, birbirimizi anlamakla mümkün olur. Bu nedenle bizim için bir masanın dört ayağı gibi birbirine bağlı olan öğrenci, veli, öğretmen ve okul ilişkisini yeniden inşaa etmek, bu dört önemli unsur arasındaki bağı güçlendirmek zorundayız. Eğitim süreci boyunca velilerimizi bizimle birlikte olmaya, okul ve öğretmenlerini sahiplenmeye çağırıyoruz.

Unutulmamalıdır ki hiçbir eğitim sisteminin kalitesi öğretmenin kalitesinin üstünde olamaz. Şu an mesleki çalışmalarını sürdüren öğretmenlerimiz de çocuklarımızın arzu edilen kazanımları elde etmesi için yeterli bilgi, birikim ve donanıma sahiptirler. Özellikle tüm meslektaşlarıma da şu ana kadar sevgili yavrularımıza yaptıkları katkılar için teşekkür etmek istiyorum.

Bu duygularla 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilimize, ülkemize ve tüm çocuklarımıza hayırlar getirmesini diliyor, özellikle çalışmalarımızın kamuoyuna ulaşmasında her zaman bizlere destek olan siz değerli basın mensuplarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Kaynak Kitaplar ve Zorunlu Bağış:

İlk olarak şunu söylemeliyim. Devletimizin çocuklarımıza verdiği ücretsiz ders kitapları dışındaki hiçbir kaynak kitabı okullarımıza sokmamaya kararlıyız.

Bunun yanında kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı milyonlarca materyale, ders içeriğine, yazılı ve görsel kaynağa ev sahipliği yapmaktadır. Tüm bu imkanlar kapsamında öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize kaynak kitap aldırılmasını asla hoş görmeyeceğimizi her toplantımızda ifade ettik, bunla ilgili yaptırımlarımızı da uygulamaya soktuk.

Bağış gönüllülük esasına dayanır. İsteyen velimiz okul aile birlikleri aracılığı ile okullarımıza maddi manevi her türlü katkıda bulunabilir. Gönüllü olarak yardımlarını okullarımıza sunabilir. Bunun dışında bağış adı altında zorunlu aidat almak gibi okullarımızın bir lüksü olamaz. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen her türlü şikayeti de anında değerlendirmeye alıp gerekli idari işlemleri yapıyoruz" dedi.

Basın toplantısında Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl yürütülecek olan projeler hakkında da bilgi veren Müdür GÜRTÜRK basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

04-09-201904-09-2019

Cumhuriyet Mahallesi Lokman Hekim Sok. ELAZIĞ - 0 424 23850 24..25 ..26.. 27..28 ve 0 424 23379 97..98

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.