ELAZIĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Başladı.

Etkinlikler ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programı için Koç İlkokuluna geçildi.

Programa, Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Elazığ Milletvekilleri Zülfü DEMİRBAĞ ve Sermin BALIK, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ, Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nahit YEREBASAN, İl Emniyet Müdürü Celal SEL , İl Jandarma Alay Komutanı  Albay Murat EVREN , daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kıbrıs Şehitleri Okul Müdürü Adnan KÖKTEPE ' nin selamlama konuşması ile başlayan programın açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nahit YEREBASAN , "2022-2023 eğitim öğretim yılının okula yeni başlayan öğrencilerimize, okullarıyla bir kez daha buluşan öğrencilerimize, öğrencilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan kıymetli meslektaşlarıma ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN konuşmasında,                                                                                                              

"Ülke genelinde geçtiğimiz yıl afete hazırlık yılı ilan edilmiş ve birçok alanda oluşabilecek afetlere karşı hazırlıklar yapılarak gerekli tedbirler alınmıştır. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelindeki okullarımız uzman kurum ve bilirkişilerce incelenerek riskli görülen binalarda deprem dayanıklılık testi yapılmıştır. Üniversitelerimizce okulların deprem dayanıklılığını ölçen bu incelemeler neticesinde riskli görülen binalar güçlendirmeye veya yık-yap programına alınarak yenileme süreçleri başlatılmış,  bunun için gerekli bütçe kaynakları da tedarik edilmiştir.

 

Bu süreçte ülke genelinde 20 bine yakın derslik yenileme sürecine girmiştir. Yık-yap projesi kapsamında ilimizde de yoğun bir çalışma başlatılmıştır. Bu kapsamda fayda maliyet değerlendirmesi göz önüne alındığında güçlendirilmesi ekonomik/faydalı olmayacağı değerlendirilenil merkezinde 18 okulumuz 301 yeni derslik ve ilçelerimizdeki 8 okulumuz 124 derslik olmak üzere toplam 26 okulumuzda 425 derslik Milli Eğitim Bakanlığınca Yık-Yap kapsamına alınmıştır. Bu okullarımızda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte olup hazırlıklarda herhangi bir gecikme yaşanmamıştır ancak bu süreçler zaman almaktadır.

 

Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği öncelikli görevimiz olup uzman kurum ve bilirkişi raporlarıyla riskli görülen binalarda yaptığımız yıkım, güçlendirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle boşaltılan okulları, yakın okul binalarımızda geçici bir süre misafir edecek, çalışmalarımız tamamlandıktan sonra modern ve güvenli binalarına taşıyarak daha güzel eğitim ortamları oluşturacağız. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği adına bu konuda hepinizden anlayış bekliyoruz."

"Velilerden ricamız çocuklara iyi bir anne ve baba olarak yaklaşmak. Öğretmenlik işini öğretmenlere bırakmakta büyük fayda var. Bir yerde bir öğretmen varsa orada eğitim öğretim vardır. Sınıf olmazsa materyal olmasa da bir öğretmenin varlığı orada eğitim öğretim faaliyetinin yürütülmesine yeterlidir. Bu nedenle öğretmenlerimizi çok önemsiyoruz." diyerek Velilere ve öğrencilerimize seslendi.

 Yapılan konuşmaların ardından program günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla, öğrenciler ve  mehteran takımının gösterileriyle  sona erdi.

  

12-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-2022

Cumhuriyet Mahallesi Lokman Hekim Sok. ELAZIĞ - 0 424 23850 24..25 ..26.. 27..28 ve 0 424 23379 97..98

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.