ELAZIĞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde "Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" İçin İyi Tatiller Çocuklar

2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde "Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" İçin İyi Tatiller Çocuklar

 

Başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizin ve velilerimizin göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmaların semeresinin alındığı karne gününde hepinizi içtenlikle kutlar, güzel bir tatil geçirmenizi dilerim.

İlimizde 498 resmi ve özel okul ve kurumda 124.378 öğrenci ve 9 Bin 152 öğretmenle sorunsuz bir şekilde yarıyıl tatiline giriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tatil çocuklarımızın dinlenmeleri, kendilerine zaman ayırmaları, sevdikleriyle ve aileleriyle zaman geçirmeleri ve bol bol kitap okumaları için önemli bir fırsat olacaktır.

Çocuklarımızın okul başarıları, sadece kendilerini ve ailelerini değil, bütün eğitim camiamızı ilgilendirmesi bakımından üzerine dikkatle eğilmemizi gerektiren bir husustur. Bunun yanında çocuklarımızın karne notlarının sadece onların eğitimdeki başarısını değil, genel olarak hepimizin bu konudaki çabalarının sonuçlarını ölçtüğünü de belirtmek isterim.

 

Sevgili Öğrenciler


15 günlük tatil süresince dinlenmek ve eğlenmek sizlerin en doğal hakkınız. Bu süreyi verimli bir şekilde kullanarak hem tatilinizin keyfini çıkarın, kitap okumayı ihmal etmeyin, hem de varsa iyi olmayan derslerinizi gözden geçirerek ikinci döneme hazır bir şekilde girin.

Almış olduğunuz karneler sizin başarınızın bir ölçüsü değil, çalışmanızın ölçüsüdür. Bu nedenle kötü notlarınız için üzülmeyin. Bu notların telafisi için daha çok çalışarak ikinci döneme hazır bir şekilde başlayın.

Sizler bize hem ailenizin emaneti, hem de yarınlarının teminatı olduğunuz bu güzel ülkenin emanetisiniz. Siz sevgili öğrencilerimizin başarısı aileniz kadar biz eğitimcileri de mutlu etmektedir.

Ara dönemde almış olduğunuz notlar ile kendinize yeni bir yol haritası çizebilir, ikinci döneme daha hazır bir şekilde girebilirsiniz.

 

Değerli Öğretmenler;


Eğitim sisteminin temel bileşenleri merkezde öğrenci olmak üzere öğretmen ve okuldur. Sizler dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik mesleğini icra etmektesiniz.

Bilimin ve Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde artık en önemli sermayenin insan gücü ve akıl olduğu gerçeği yadsınamaz bir gerçektir. Bizler çocuklarımızı yarınlara hazırlarken hem çağı ve çağın gereklerini öğretecek, hem de milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi çocuklarımıza mutlaka aşılayacağız.

Unutmayınız ki değerlerine sahip çıkan, doğru bilgiye ulaşan ve bu bilgiyi nerede ne amaçla kullanabileceğini bilen bir gençlik yetiştirmek biz eğitimcilerin elindedir. Bu büyük sorumluluğun farkında olarak görev yapan tüm değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Okuyan, düşünen ve akleden bir neslin inşası Türkiye’nin geleceğinin de inşası anlamına gelir. Geçmişiyle bağını koparmayan, milli ve manevi değerlerine bağlı, geleceğe hazırlanırken de içinde yaşadığımız çağın şartlarına uyum sağlayan maddee ve ruha sahip bir nesil ülkemizin ve geleceğimizin inşasında mihenk taşı olacaktır.

 

Değerli Anne ve Babalar;


Her zaman olduğu gibi çocuklarınızın eğitim döneminde de en çok iş, siz anne ve babalara düşmektedir. Çocuklarınızın aldıkları karne, asla onların başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değildir.

Çocuklarımızın her biri farklı bir dünya, farklı bir psikolojiye sahiptir. Çocuklarınızın bu dönem almış oldukları notlar onların başarısından çok öğrenebildikleri ile ilgilidir. Bu nedenle çocuklarınızı notları ile değerlendirmek yerine, eksik gördüğünüz yönlerini geliştirmesi için çocuklarınıza rehberlik ediniz.

Unutmayınız ki karne notları tek başına öğrenci başarı ve yeteneklerinin ölçüsü değildir. Her çocuğun karne notları ile ölçülemeyen çok farklı yetenek ve kabiliyetlere sahip olabildiğini unutmayın.

Bir kez daha bu tatilin tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor,2023 Eğitim Vizyonu kapsamında “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” sloganıyla bütün çocuklarımızın iyi bir tatil geçirmesini dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyor hepinize iyi tatiller diliyorum.

 

Feyzi GÜRTÜRK

Milli Eğitim Müdürü

 

  

Cumhuriyet Mahallesi Lokman Hekim Sok. ELAZIĞ - 0 424 23850 24..25 ..26.. 27..28 ve 0 424 23379 97..98

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.