Page 52 - DERGİ EYLÜL 2022
P. 52

MUTFAK

































                                                                              Elazığ’da




                                                                              Yazın




                                                                              Vazgeçilmezleri






         SOĞUK AYRANLI ÇORBA

         Malzemeler

         •   1 Demet Nane
         •   3 Lt Yayık Ayranı
         •   1 Su Bardağı Döğme
         •   ½ Su Bardağı Nohut
         •   1 Yemek Kaşığı Un
         •   Tuz


         Yapılışı


         •   Döğme ve nohutlar akşamdan ıslatılır.
         •   Nohutlar bir tencerede haşlanır.
         •   Ayrı bir tencereye ayran,döğme ve un birlikte konur.
         •   Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sürekli karıştırılır.
         •   Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır.
         •   Haşlanmış nohut eklenir  ve kaynamaya bırakılır.
         •   Koyu kıvama gelinceye kadar pişirilir.
         •   Ocaktan alındıktan sonra tuz eklenir ve ılıyıncaya kadar karıştırılır.
         •   Soğuk olarak servis yapılır.




        52
   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57