Page 52 - DERGİ EYLÜL 2022
P. 52
MUTFAK
Elazığ’da
Yazın
Vazgeçilmezleri
SOĞUK AYRANLI ÇORBA
Malzemeler
• 1 Demet Nane
• 3 Lt Yayık Ayranı
• 1 Su Bardağı Döğme
• ½ Su Bardağı Nohut
• 1 Yemek Kaşığı Un
• Tuz
Yapılışı
• Döğme ve nohutlar akşamdan ıslatılır.
• Nohutlar bir tencerede haşlanır.
• Ayrı bir tencereye ayran,döğme ve un birlikte konur.
• Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sürekli karıştırılır.
• Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır.
• Haşlanmış nohut eklenir ve kaynamaya bırakılır.
• Koyu kıvama gelinceye kadar pişirilir.
• Ocaktan alındıktan sonra tuz eklenir ve ılıyıncaya kadar karıştırılır.
• Soğuk olarak servis yapılır.
52