Page 54 - DERGİ EYLÜL 2022
P. 54

MUTFAK






























































                 Vişne Dondurması



     Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti vişne ile tamamen
   organik yapılan vişne dondurması sadece yurtiçine değil
   yurtdışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor
   hem de kentin tanıtımına yardımcı oluyor.

     Elazığ’ın yöresel lezzetleri arasında yer alan, şeker, su ve
   vişne suyu ile hazırlanan vişneli dondurma özellikle yaz
   aylarında vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
     Rengi, eşsiz aroması ve lezzetiyle iç serinleten dondurma,
   çiftçilerden alınan vişnelerle katkı maddesi kullanılmadan
   yapılıyor.
     Tarlada 1 buçuk aylık kısa bir sürede hasadı süren vişneler,
   alınarak  yaklaşık 5 ay boyunca soğuk hava depolarında
   muhafaza ediliyor.






        54
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59