Page 54 - DERGİ EYLÜL 2022
P. 54
MUTFAK
Vişne Dondurması
Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti vişne ile tamamen
organik yapılan vişne dondurması sadece yurtiçine değil
yurtdışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor
hem de kentin tanıtımına yardımcı oluyor.
Elazığ’ın yöresel lezzetleri arasında yer alan, şeker, su ve
vişne suyu ile hazırlanan vişneli dondurma özellikle yaz
aylarında vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Rengi, eşsiz aroması ve lezzetiyle iç serinleten dondurma,
çiftçilerden alınan vişnelerle katkı maddesi kullanılmadan
yapılıyor.
Tarlada 1 buçuk aylık kısa bir sürede hasadı süren vişneler,
alınarak yaklaşık 5 ay boyunca soğuk hava depolarında
muhafaza ediliyor.
54